Irmeli Viherluoto-Lindström 2013-2014

 

Kiitos kuluneesta vuodesta 2013 ja Hyvää Uutta Vuotta!

 

Jouluhartaus ja kahvitilaisuus Kauniaisten kirkossa 17.12.2013

 

Kirkkoherra Mauri Vihko - ehkä nyt on tullut sopiva hetki kiittää sinua, että olemme saaneet jälleen kerran tulla Kauniaisten kirkkoon hiljentymään jouluvalmistelujemme keskellä. Rotareille jouluhartaus kotikirkossamme on yksi vuoden odotetuimpia tapahtumia ja perinne, joka on jatkunut vuosia.

Vuosi toisensa jälkeen haluamme tulla kuulemaan jouluevankeliumia klubimme omaan jouluhartauteen. Vaikka osaisimme jouluevankeliumin  sanasta sanaan ulkoa - se kuuleminen luo meihin uskoa, toivoa ja lähimmäisen rakkautta, mikä on myös aivan keskeistä rotariudessa.

 

Haluan kiittää rotareita ja heidän puolisoitaan kuluneesta kaudesta ja toivottaa Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2014 kaikille läsnäolijoille - samalla kun lämpimät ajatukseni kohdistuvat Pauli ja Tarja Tuohiojaan, jotka ovat pitäneet yllä joulukirkkoperinnettä klubissamme.

Hyvät ystävät enää on seitsemän yötä jouluun!

Irmeli

Presidentin mukailtu puhe 18.6.2013

 

Arvoisat rotarit ,

haluan kiittää teitä siitä luottamuksesta, jota olette osittaneet minua kohtaan ohjatessanne minut ”presidenttiputkeen”. Teitte rohkean päätöksen pyytäessänne minut rotariksi herraklubiin.

Minä olen kokenut ainoastaan positiivisia asioita klubissa ensin klubin ainoana naisena, ja sitten myöhemmin Minnan Bonnicin kanssa, Minnan tullessa mukaan kuvioihin. Toivon, että myös te koette tehneenne oikean päätöksen

On suuri kunnia olla ”laatta” tässä vitjanauhan laattojen katkeamattomassa ketjussa. Toivon hartaasti, että myös ensi kesänä voimme viettää vitjojen vaihtotilaisuutta.

Olen valinnut Omaksi ohjenuorakseni  Rotary Internationalin “Sitoudu Rotaryyn – muuta elämää”.

Olen ymmärtänyt, että Kauniainen koetaan niin varakkaaksi, ettei täällä ole hätää tai puutetta. Voin kuitenkin neljän vuoden kokemuksella Sosiaali ja terveyslautakunnassa todeta, että ei kaikki ole niin silkoista kuin miltä ulkopuolisesta ehkä näyttää.

"Sitoudu Rotaryyn – muuta elämää" merkitsee, että kaudellani osallistumme paitsi perinteelliseen Kaunialapäivään, niin myös lastensairaala-hankkeeseen ja Itämeri-projekteihin Itämeren suojelemisesksi. Lisäksi toivon, että tuemme paikallista toimintaa osallistumalla Kauniaisten musiikkijuhlille, tuemme nuoria kauniaislaisia stipendellä ja etsimme kohteitä, missä me voisimme tehdä hyvää.

 

Syyskaudesta sen verran, että aloitamme uuden rotary-kauden Clubin mestaruus-kisoilla Hill Side Golffissa Vihdissä elokuun puolessa välissä.

Elokuun viimeisenä tiistaina vierailemme Ateneumissa oppaan johdolla. Presidentinlinnan peruskorjauksen aikana on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua rakennuksen kätkemiin aarteisiin Ateneumissa. Näyttelyn ytimenä ovat keisarillinen taidekokoelma sekä Ateneumin Presidentinlinnaan tallettamat teokset, joiden lisäksi mukana on runsaasti arvokasta esineistöä. Sopii mielestäni loistavasti klubipresidentin ensimmäisen viikkokoukouksen ohjelmaksi!

Syyskuussa veli rotari Martti Kiikka kertoo omistamisesta Suomessa, ja Kauniaisten Kaupungin talaousjohtaja Mikael Enberg - Kauniaisten talousnäkymistä.

Lokakuussa saamme vieraiksi Heikki ja Lasse (10v) Kurkelan. Heidän aiheenaan on “Erämaan kutsu - Isä ja poika kameran kanssa suurpetojen keskellä”. Lasse on saanut useita palkintoja upeista valokuvistaan, ja pitänyt näyttelyn Kauniaisten kaupungintalon aulassa.

Perjantaina 4.10.2013 olemme lähdössä Allegrolla Pietariin tutustumaan tsaarinajan aarteisiin mm. Eremitageen.

Lokakuulle asettuvat myös nuorisovaihto-oppilaiden esitelmät, kuvernöörin vierailu ja vuosikokous, sekä ylilääkäri, LKT, dosentti - Tuki- ja liikuntaelinsairauksien asiantuntijan  Karl-August (Kalle) Lindgren esitelmä.

Loka-marraskuun vaihteessa vietetään Kauniaisten musiikkijuhlia, jolloin kokoonnumme keskiviikkona 30.10. kuulemaan maailmankuulua Unkarilaista KELEMEN QUARTETtia. Itse teen musiikkijuhlien aikana vapaaehtoistyötä rotarihattu päässä, kuten olen tehnyt aikaisempinakin kolmena vuotena.

Olemme kokoontuneet vuosikausia Villa Bredassa. Olenkin pyytänyt palvelukeskuksen johtajaa Marianne Ekholmia kertomaan Villa Bredasta marraskuun alussa. Marraskuussa jatkuu myös Akari Airaksisen aloittama mielenkiintoinen esitelmäsarja Costa Concordia –aluksen ikävin seurauksin päättyneestä seikkailuista Välimerellä.

Joulkuuta vietetään perinteisin menoin eli käydään itsenäisyyspäivänä sankarihaudoilla ja joulukirkossa.

Syksyyn mahtuu monenlaista kiinnostavaa ohjelmaa, jota myös puolisot ovat tervetulleita kuuntelemaan. Nyt kuitenkin ohjelmassa eteenpäin. Kohotetaan malja klubille ja siirrytään nauttimaan pöydän antimista, jotka poikani Tom nostanut esille.

Skool!