Kalle Pyöräniemi 2012-2013

Lokakuu: Vuosikokous

Hyvät Rotary veljet ja sisaret

Kuukausi taas kulunut - Rotaryvuosi kulkee sitä vauhtia, että viimeistään tässä huomaa ettei läheskään kaikkia ideoita ehdi toteuttaa. Kiitos kaikille vuosikokoukseen osallistuneille. 

Maailmalla puhutaan paljon verkostokeskeisyydestä ja siitä minkälaisen etulyöntiaseman se tuo bisneksessä. Myös siinä bisneksessä mitä itse edustan. Puhujina vain on usein tietotekniikan myyntitykit ja heilltä unohtuu mitä verkostokeskeisyys oikeasti on. Se ei ole tietojärjestelmä, eikä varsinkaan jokin softa joka pyöriin osana järjestelmää. Verkostokeskeisyys on pohjimmiltaan ihmisten luoma verkosto, jota voidaan joskus tukea tietotekniikalla. Rotary on verkostokeskeistä toimintaa vaikka näitä sivuja ei olisi. Näillä sivuilla pyrimme tukemaan verkostoamme ja toivottavasti siinä onnistumme.

Sokerina pohjalla DG Harry Hedmanin vierailu. Vierailu oli antoisa sekä hallitukselle että nähdäkseni klubilaisille.

Syyskuu: Toiminta käyntiin

Hyvät Rotary veljet ja sisaret. Omasta presidentin näkökulmastani olen kokenut hyviä ja huonoja asioita tämän ensimmäisen kuukauden aikana.

Aloitetaan hyvistä. Jäsenet ovat olleet aktiivisesti paikalla, mikä on hyvä juttu. Puoli tuntia ennen virallisen kokouksen alkua aktiivista ajatusten vaihtoa hyvässä seurassa on ainakin minulle tärkeää. Toinen positiivinen asia on alun ohjelma. Kiitän kaikkia ohjelman tekoon panoksensa antaneita. Irmelille erityinen kiitos ensimmäisestä kaupungille suuntautuneesta ekskursiosta.

Sitten ne huonot asiat. Tapaa, millä ohjelmaa on nyt kasattu, kutsutaan meillä töissä satulajohtamiseksi. Otan omaan piikkiini sen, ettei tässä päästy toivomaani pitkäjänteisempään suunnitteluun. Tällä saralla voin vain parantaa.

Elokuu: Rotaryvuoden 2012 - 2013 avaus

Hyvät Rotary veljet ja sisaret. Ensimmäinen virallinen viikkokous pidettiin tänään 28. elokuuta ja ilahduttavasti oli ihmisiä paikalla. Vieraina meillä oli uusi vaihto-oppilaamme Juliane Bischoff ja Rotary Club of Kona Mauka'sta veli Kari Pietarila.

Kari kertoi Rotary-toiminnasta Havaijilla. Ainakin minulle kertomus oli todella avartava. Clubilla on tekemisen meininki ja painopiste tiukasti oman yhteisön auttamisessa konkreettisesti. Hienoa!

Saimme koordinoitua syksyn ohjelmaa. Piirijuhla ja -kokous järjestetään Munkassa 6.-7.10.2012. Governors Ball on Kalastajatorpalla, eli päivämäärät kannattaa laittaa muistiin ja mahdollisuuksian mukaan suosittelen osallistumista.

presidentti Kalle Pyöräniemi