Nuorisovaihto

Kuvaa näpäyttämällä pääset Suomen Rotarien sivustolle: www.ryefinland.com (Kuva Suomen Rotaryn Nuorisovaihto)

 

 

TÄSTÄ ALKAA ELÄMÄSI SEIKKAILU KAUNIAISTEN ROTARY CLUBIN KANSSA - HAKUAIKA ROTARY KESÄ- JA LEIRIVAIHTOON ON KÄYNNISSÄ

Rotary International on kansainvälinen politiikkaan ja uskontoon sitoutumaton avustusjärjestö, jonka yksi keskeisimmistä toimintamuodoista on nuorisovaihto. Vaihtomuotoja ovat kesä-, leiri- ja vuosivaihto. Rotary-vaihto tarjoaa nuorelle edullisen ja turvallisen tavan tutustua muihin kulttuureihin.

Kesä- ja leirivaihto-ohjelmista saa lisätietoja osoitteesta www.ryefinland.com.

Vuosivaihto on vaihtotoiminnan merkittävin muoto. Tässä vaihdossa nuori, yleensä lukion 1. luokan jälkeen, saa tilaisuuden viettää yhden kouluvuoden toisessa maassa. Tavallisesti oppilaalla on 2-3 isäntäperhettä vuoden aikana. Täten hän saa tilaisuuden tutustua monipuolisesti toisen maan kulttuuriin ja arkielämään. Vuosivaihtoa tehdään useisiin Euroopan, Latinalaisen Amerikan ja Aasian maihin sekä Etelä-Afrikkaan.

Kaikkiin vaihtomuotoihin on vapaa pääsy kaikilla nuorilla, jotka täyttävät ikä- ja muut valintakriteerit. Yleisimmin vaihtoon lähdetään n. 17-vuotiaina. Rotarit järjestävät syksyllä hakemuspaperit jättäneille oppilaille haastattelutilaisuuden, jonka perusteella valitaan lähtijät. Pääsyvaatimuksina ovat kohtuullinen koulumenestys, oma halu lähteä vaihtoon ja kyky sopeutua erilaisiin tilanteisiin. Valintalautakunnan muodostavat kokeneet, nuorten kanssa paljon tekemisissä olleet rotarit.

Paikalliset Rotary-klubit pitävät kansainvälisten sertifiointivaatimusten mukaisesti huolta nuoren koulunkäynnistä ja turvallisuudesta vuoden aikana. Säännöt, jotka ovat melko tiukat, on tarkoitettu nuoren parhaaksi ja pyrkivät luomaan vaihtovuodelle mahdollisimman suotuisat olosuhteet. Kaikki Rotary-toiminta on vapaaehtoista, eikä kukaan saa rahallista korvausta toiminnasta. Rotarit huolehtivat nuoren koulunkäynnistä, turvallisesta matkasta kohdemaahan sekä valitsevat isäntäperheet, joiden ei tarvitse olla rotareita. Lähtevien oppilaiden huolellinen valmennus edeltää sekä kesä- että vuosivaihtoa. Koko vuosi maksaa matkoineen ja vakuutuksineen nuorelle maakohteesta riippuen n. 3000 euroa

Nuorisovaihto - yhteydenotot nuorisovaihtoasiamieheen

*
*
*

Tiedoston maksimikoko on 10 Mt.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Lucas vuoden 2009-2010 vaihto-oppilas Brasiliasta
Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.