Rotary ungdomsbyte

 

 

Här börjar ditt livs äventyr med Grankulla Rotary Club!                    

 

Är du sugen på att komma ut i världen och träffa nya människor, möta andra kulturer, skaffa helt nya vänner, och dela vardagen med en annan familj.

Rotary är en världsomspännande ideell organisation som erbjuder Ungdomar, 14-20 år möjligheten att delta i olika utbytesprogram för att skapa förståelse mellan olika folk och länder. Du kan välja bland utbyten som varar några veckor till ett helt år.

 

Hur är det att åka med Rotary

Vi arbetar ideellt för en ökad förståelse mellan människor världen över. Därför kan du vara säker på att du blir väl omhändertagen som utbytesstudent hos oss. Rotary ger dig en unik trygghet eftersom den lokala rotaryklubben tar hand om dig och ser till att du trivs med skolan och familjen. Vi hjälper till och förbereder dig inför din resa. Vår programavgift, d.v.s. den delen av kostnaden som eleverna får betala själva, är förhållandevis mycket låg, vilket beror på våra ideella insatser.

Du kommer att ha en kontaktperson i klubben som du kan vända dig till i alla situationer. Du får chansen till en mängd olika aktiviteter genom rotaryklubbens kontakter. Dina värdfamiljer är utvalda för att ge dig ett så trivsamt utbytesår som möjligt. Som familjemedlem kommer du snabbt in i språket, oftast anordnas även en språkkurs på plats.


Hur är det att vara utbyteselev?

Ett utbytesår är mycket spännande och lärorikt. Du utvecklar inte bara dina språkkunskaper utan även dig själv. Du får ett stort försprång jämfört med dina jämnåriga när du har ett extra språk att ta till. Som utbyteselev lär du dig snabbt att anpassa dig till en ny livsstil och få kontakt med nya människor. Dina nya vänner kommer förmodligen vara nyfikna på din kultur och kommer säkert vilja lära sig om ditt land. Men framför allt är det du som kommer få ta del av en ny kultur. Som familjemedlem får du ta del av familjens resor, helgfiranden och andra sociala evenemang.


Hur är det att vara värdfamilj?

Att vara värdfamilj är både lärorikt och intressant. Ni får tillfälle att ta del av en ny kultur utan att ens lämna hemmet. Ni kommer att förvånas över hur mycket det ger att bidra till kunskap och utveckling hos en ung människa. Det mest krävande med att vara värdfamilj sägs vara att ta farväl av sin nya familjemedlem.

Men det betyder även att ni tar på er rollen som föräldrar med allt vad det innebär. Det är ert ansvar att tillsammans med kontaktpersonen från klubben se till att er nya familjemedlem trivs.

Värdfamiljsystemet ger en unik trygghet eftersom alla värdfamiljer själva har ett barn som är utbytesstudent. De vet därför vad det innebär att ha en tonåring i familjen. Efter det att ni har tagit hand om studenten ett tag, oftast ett halvår, bor studenten hos två andra värdfamiljer för att kunna ta del av olika sätt att leva.

 

Mera information hittar du i address:  www.ryefinland.com.

Ungdomsutbyte

*
*
*

Tiedoston maksimikoko on 10 Mt.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.