Nimi
Namn

Kauniainen - Grankulla Rotary Club

Piiri
Distrikt

1420

Perustettu
Grundad

09.03.1968

Kummiklubi
Fadderklubb

Espoon Rotaryklubi - Esbo Rotaryklubb

  

 

Rotaryn visio

 

“Me näemme maailman, jossa ihmiset yhdistävät voimansa ja ryhtyvät toimiin saadakseen aikaan pysyviä muutoksia – maailmanlaajuisesti, paikallisesti ja meissä itsessämme"

 

*

 

On etuoikeus olla rotari

Kansainvälisen rotaryjärjestön perusti asianajaja Paul P Harris Chicagossa Yhdysvalloissa 23.2.1905. Harris halusi luoda paikan, jossa eri alojen ammattilaiset voisivat vaihtaa keskenään ajatuksia ja luoda merkityksellisiä, elämänikäisiä ystävyyssuhteita. Järjestön toimintaidea perustui ystävyyteen, kanssakäymiseen ja lähimmäisen tukemiseen. Nimi Rotary juontaa ensimmäisen klubin käytännöstä kierrättää (engl. rotate) kokouksia jäsentensä työpaikoilla. Rotaryaate levisi nopeasti Yhdysvalloista Eurooppaan ja muualle maailmaa. Järjestön hyvä maine veti puoleensa niin valtionjohtajia kuin kulttuurivaikuttajiakin. Suomeen Rotary rantautui  1926, kun Helsinkiin perustettiin Suomen ensimmäinen rotaryklubi. Maailmassa on jo 1,2 miljoonaa rotaria ja 34 000 rotaryklubia. Suomessa klubeja on 297 ja jäseniä vajaat 11.000

Rotariksi tullaan yleensä jonkun klubin jäsenet suosituksesta, mutta yhteyttä voi ottaa myös itse paikalliseen klubiin ja tulla esittäytymään. Rotarilta odotetaan kiinnostusta työhön hyväntekeväisyysjärjestössa sekä hyvää ammattimainetta ja esimerkillisyyttä oman ammattialansa edustajana.

 

”Mitä Rotary sitten meille tarkoittaakin, maailma tulee tuntemaan sen tuloksista, joita se työllään saavuttaa. ” Paul P. Harris.

Lisätietoa Rotarysta www.rotary.fi

 

 

Kauniainen – Grankulla Rotary club -toimintaa

 

Kauniainen – Grankulla Rotary Clubi perustettiin 9.3.1968, joten täytti 2018 keväällä 50 vuotta. Klubin vanhimmat aktiivijäsenet ovat olleet pitkään mukana toiminnassa. Klubin perustajäsenkin on yhä edelleen jäsenenä klubissamme.

 

Rotaryn perustaja Paul P. Harris
”Mitä Rotary sitten meille tarkoittaakin, maailma tulee tuntemaan sen tuloksista, joita se työllään saavuttaa. ”

 

Haasteissaan klubeille RI:n presidentit edellyttivät mm. hankkimaan uusia jäseniä ja pitämään nykyiset jäsenet vahvistamalla sitoutumista siten, että klubijäsenet kiinnitettäisiin ainakin johonkin palvelutehtävään per jäsen, edistämään humanitaarisia palveluita rotarysäätiön avulla, osallistumalla ainakin yhteen paikalliseen tai kansainväliseen palveluprojektiin vähintään yhdellä Rotaryn kehittämisalueella, verkostoitumisen vahvistamista rotaryperheen kautta sekä erityisesti tukemaan nuorten sukupolvet ohjelmaa eri tavoin.

Tunteeko mailma meidät tuloksistamme? Ehkäpä? Emme ole olleet kovin innokkaita kertomaan saavutuksitamme, vaan ajatelleet Paul P. Harrisin tavoin, että teot puhukoot puolestaan!

 

Miten me toimimme Kauniaisten Rotary Clubissa


Rotaryklubit toimivat kansainvälisen rotaryjärjestön Rotary Internationalin alaisuudessa. Olemme siis osa kansainvälistä järjestöä, mutta klubimme toimii kuitenkin pitkälti itsenäisesti. Suunnittelemme oman vuosiohjelmamme sellaiseksi, että se parhaalla mahdollisella tavalla kiinnostaa klubimme jäseniä ja teemme päätökset vuosittaisista avustuskohteista, jotka ovat meitä lähellä.

Omassa klubissamme olemme halunneet korostaa yhteiskunnallista vastuuta erityisesti lasten ja nuorten parissa tehtävällä työllä. Nuorisovaihdon puitteissa olemme suoneet monille opiskelijoille mahdollisuuden opiskella ulkomailla ja vastaavasti klubimme jäsenet ovat avoimin mielen ottaneet vastaan meille rotaryvaihdon puitteissa saapuneita nuoria. Olemme olleet isolla panoksella mukana huumeiden vastaisessa työssä mm. tukemalla huumekoirien kasvatusta. Myös Koulutus Elämään –säätiö on klubimme ohjelmassa. Säätiö tekee ansiokasta työtä lasten ja nuorten parissa terveiden elämäntapojen puolesta.

Klubimme ”organisaatio” rakentuu rotaryjärjestön sääntöjen mukaisesti. Klubipresidentti, hallitus ja muut vastuuhenkilöt vaihtuvat vuosittain. Lisäksi klubissamme toimii erilaisia komiteoita, jotka paneutuvat erikoisteemoihin tarpeiden mukaan. Klubimme hyvä yhteishenki heijastuu kaikessa työssämme.