Kausi 2012 - 2013 - Presidentti Kalle Pyöräniemi

Venla Kropsun terveiset

Kuva 1: Minä pelaamassa rugbya, ollaan just tekemässä lineouttia eli nostetaan toi tyttö ilmaan joten se voi koittaa varastaa sen pallon
Kuva 2: Mun hostisä vei mut katsoo Winnipeg Jetsien matsia, ostin Teemu Selänne Jets jerseyn!
Kuva 3: Syömässä poutinea, ranskiksia, juustoa ja kastiketta!
Kuva 4: Minä ja kaks muuta vaihtaria nukuttiin koko automatka takasin vaihtarikokoontumisesta
Kuva 5: Noin paljon tavaraa mulla on tällä hetkellä..
Kuva 6: Mun tanssiryhmä, anteeksi huonosta kuvanlaadusta!

Moikka Irmeli ja muut rotaryt!

Iskä kertoi, että olette kaipaillut kuulumisia multa blogin kautta, mutta valitettavasti en sitä enään kirjoita joten ajattelin, että tämä sposti ajaisi ihan saman asian!

Eli tosiaan mulla on enää n. kuukausi jäljellä koulun puolella ja sitten mulla on jäljellä n. 3 viikkoa ennen ku lähtee lento takaisin Suomeen. Koulussa ei oo ollut minkäänlaisia ongelmia, mulla on tällä hetkellä vain kolme tuntia koulussa ja kaksi hypäriä, kaikki koulu aineet oon pitänyt 50% yläpuolella! Täällähän tapoihin kuuluu että urheilu on kouluaktiviteetti joten olenkin koittanut koripalloa sekä ihan uutena rugbya. Koripallo vähän jäi, en oikeen nauttinut siitä joten ihan suosiolla lopetin sen. Rugbya on nyt treenannut tammikuusta lähtien ja tykkään siitä tosi paljon!! Se ei oo monelle kauheen tuttu laji mut nopeesti mä ainakin opin ja joukkue on mulle kun toinen perhe! Rugbyn lisäksi olin paikallisessa tanssiryhmässä syyskuusta huhtikuuhun ja siitäkin nautin tosi paljon.

Hostperheiden kannalta mulla on käynyt tosi hyvä tuuri, ei oo ollu minkään perheen kanssa suurempia konflikeja ja pienemmätkin on sitten selvitetty puhumalla. Oon tällä hetkellä mun neljännessä ja viimeisessä hostperheessä ja tykkään näistäkin tosi paljon! Nää on hostannut vaihtareita moneen kertaan joten mulla on ollu tosi helppo mukautua tänne.

Mulla ei oo paikallisista rotareistakaan mitään valittamista, tää mun host klubi on aivan mahtava! Ne on aina viemässä mua vaikka minne ja on ollu tosi kiinnostuneita musta ja Suomesta yleensä. Meillä on ollu kans tosi paljon hyviä kokoontumisia vaihtareiden kanssa rotaryn järjestämänä, joten iso kiitos kyllä niille! Meidän districillä on tulossa se "iso matka" eli mennään 12 päivää kiertämään läntistä Kanadaa eli Albertaa ja Saskatchewania. Sen jälkeen meillä on vielä viimeinen leiri heinäkuun alussa joka kestää 4 päivää ja on ikäänkuin wilderness camp, oon tosi innoissani molemmista!

Ei mulla kauheesti muuta, laitan vielä pari kuvaa tohon loppuun, mutta haluun vielä kerran kiittää teitä rotareita siitä, että te teitte tän kaiken mahdolliseksi ja mä tuun olemaan teille ikuisesti kiitollinen!!

Kaikkea hyvää,
Venla

 

Markkinakatsaus tämän hetken asuntomarkkinatilanteesta 12.2.

Saimme kuulla Huoneistokeskuksen Tapiolan uusissa tiloissa myyntijohtaja Harri Korpilaakson esityksen asuntomarkkinatilanteesta. Hän kertoi sekä alan tilanteesta että odotuksista. Näimme uutisista tuttujen talouskäyrien taakse ja nyt mukana olleet osaavat kuunnella alan uutisia aivan toisella korvalla ymmärtäen syitä sekä seurauksia.

Esityksessä sivuttiin myös Kauniaisten asuntomarkkinatilannetta ja pohdittiin syitä vuonna 2012 virinneeseen omakotitalokauppojen nousutrendiin. Myyntijohtaja Korpilaakso piti Kauniaista erittäin haastavana asuntomarkkina-alueena.

Lopuksi saimme kuulla metrosta, sen tuomista muutoksista Tapiolaan ja Tapiolan asuntohintoihin. Asia käsiteltiin sekä Tapiolan uusista projekteista asuntoa harkitsevan että eteläiseen Espooseen sijoitavan kannalta.

***

Maatalouden näkymiä 5.2.

MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi kertoi maatalouden näkymistä tilan, Suomen ja EU:n tasolla. Esitelmä oli silmiä avaava sellaisille, jotka eivät ole päivittäin tekemisissä maatalouden kanssa.

Lyhyen MTK:n esittelyn jälkeen käytiin läpi niitä asioita, joita jokaisen maatalousyrittäjän tulee ottaa huomioon tehdessään yritystä koskevia päätöksiä. Vaikuttavia tekijöitä oli kymmenkunta aina EU:n maatalouspolitiikasta paljon lähempänä tilaa oleviin tekijöihin. 

Maatalouden tulojakaumaan ja tilojen tulojakaumaan tutustuttiin. Samalla Sahi muistutti siitä, että maatalouspolitiikka on ainoa täysin EU-vetoinen politiikan osa-alue. Osa tiedosta oli tuttua, mm. kaupan osuuden kasvaminen. Osa oli uutta, mm. se että sama kehitys on tapahtunut koko EU:ssa.

Itse tukiviidakon kehittyminen aina 80-luvulta lähtien EU:ssa oli iso kokonaisuus. Sahi selvitti, miten tukimuodot ovat muuttuneet eri vuosikymmeninä. Lopuksi näimme, miltä tilanne näyttää tämän hetken päätösten mukaisesti.

Esitelmän jälkeen virisi keskustelu. Veli Hanno laski että kokonaisuudessaan puhutaan vain noin 1% koko valtion budjetista. Viimeisenä kysymyksenä veli Matti kysyi, mitä tapahtuisi, jos tukia ei olisi. Saimme pikaisen analyysin tuostakin vaihtoehdosta. Ainakin huoltovarmuuden kannalta tilanne muodostuisi katastrofiksi.

***

 

Maanpuolustustahto on sidoksissa välittämisen kulttuuriin - tilanne tänään ja huomenna 29.1. 

Veli Matti Kusimäki piti Tammisunnuntaiksi valmistelemansa esitelmän viikkokouksessamme. Hyvänä puhujana tunnettu Matti veti "tuvan" täyteen. Hän painotti että kunnollinen varustus on tärkeää, mutta se ei auta jos ei ole tahtoa puolustaa maata.

Esitelmässään hän myös analysoi syitä välillä vallinneeseen kaikki - heti - mulle - tajuntaa - laajentaen tilanteeseen, mikä ei ollut hyvää yhteisöllisyydelle. Yhteisöllisyys on kuitenkin ollut aina suomalaisten vahvuus.

Raikuvien aplodien jälkeen meillä oli mahdollisuus keskustella esitelmän aiheesta. Keskustelu polveili niin vapaussodan eri nimissä kuin ruotsalaisten maanpuolustustahdossa.

***

 

 

Rölli 22.1.

 

Tuottaja Tero Hiltunen VL-musiikista oli kertomassa levynteosta ja markkinoinnista. Esimerkkkinä oli nyt helmikuussa julkaistava Rölli-levy. Saimme kuulla niin levyn suunnittelusta ja synnystä kuin siihen liittyvistä tekijänoikeudellisista asioista.

 

***

Klubikokous 15.1.2013

Vuosi aloitettiin klubikouksella, jossa saatiin kevään ohjelmaa kivasti eteenpäin. Kari kertoi sen jälkeen telakoista, niihin liittyvästä liiketoiminnasta ja mihin kannattaa kiinittää huomiota uutisia lukiessaan.

Kokouksen ja telakkainfon jälkeen Harri kertoi kevään Bordeauxin matkan suunittelun etenemisestä. Nyt matkaohjelma alkaa näyttää hyvältä. Toivotavasti aika sopii mahdollisimman monille niin, että tiluksemme tulee taas tarkastettua.

***

Aikaisempia kuvia Rotary-vuodelta 2012 - 2013

Joulukirkko 18.12.2012

Veli Pauli Tuohioja junaili joulukirkon tänävuonna etänä ollessaan Aurinkorannikolla sielunhoitajan virassa. Kirkkoherra Mauri Vihko veti tilaisuuden hienosti, kiitokset siitä ja kirkkokahveista hänelle.

Pieni kynttilä neljännessä kuvassa on sytytetty ja palaa pitkäaikaisen veljen, Risto Sukapään muistolle.

Kahveilla ex tempore kerätty kolehti menee Tansaniaan AIDS orvoille. Sama kohde siis seurakunnalla kuin klubillakin!

 

***

Illanistujaiset teemalla Valga 11.12.2012

Veljet Tom, Timo ja Martti järjestivät Villa Bredassa illanistujaiset. Harvoin tietää niin tarkasti, mistä ruoka on peräisin. Nyt mukanaolleilla on tieto mm. sekä hirven, poron että sienien alkuperästä.

Söimme hyvin, viihdyimme ja samalla keräsimme rahaa Valgan lastenkodin retkelle.

***

Helsingin rakentamisen näkymiä 4.12.2012

Joulukuun alussa veli Juha Pulkkinen kertoi Helsingin rakentamisen näkymistä. Uuden työtehtävän kautta nyt mukana oli entistä pidempi aikajänne ja saimme kurkistaa miltä Helsinki osin saattaa näyttää 2030-luvulla.

 

 

***

Veljiä vierailla mailla 6.11.2012

Kertomuksia erilaisista klubikokouksista eri puolilta maailmaa. Veljet Kuusimäki, Kropsu, Nuotio, (M) Westerling ja sisar Viherluoto-Lindström kertoivat kokemuksiaan eripuolilta maailmaa. Kävimme tunnissa ainakin Maltalla, Etelä-Afrikassa, useissa paikoissa Etelä-Euroopassa ja Etelä- sekä Väli-Amerikassa unohtamatta Aasiaa. 

***

 

Vuosikokous ja Tero Vaurasteen esitelmän "Arktisen merenkulun mahdollisuudet" 30.10.2012

Jo kertaalleen siirretty vuosikokous pidettiin aluksi. Tappiona Minnan putoaminen kuumesairaana pois rivistä juuri ennen kokousta. Numerot esitettiin niin hyvin kuin amatöörit osasivat.

Vuosikokouksen jälkeen pidettiin todella mielenkiintoinen Itämeri teemaan sopiva esitelmä. Tero Vauraste kertoi jäänmurrosta sekä bsneksenä että osana Itämerta valtaväylänä. 

Nuorisovaihtoesitelmät 16.10.

 

***

Perheyrittäjyys 9.10.2012

Veli Martti Kiikka piti esitelmän perheyrityksistä. Mielenkiintoinen esitelmä kertoi sekä perheyritysten toimintaedellytyksistä että siitä, mikä erottaa perheyritykset muista yhtiöistä. Perheyritysten kvartaali on 25 vuotta!

***

Picken viikkoesitelmä 18.9.

Picke Grönlund piti mielenkiintoisen esitelmän pohjoismaisesta Rotary- toiminnasta Aurinkorannikolla. Kiinostuneimmat kuuntelijat kirjoittivat muistiinpanoja kynä sauhuten.

***

Lukekaapa ohessa oleva Suomen Kuvalehdestä skannattu artikkeli lastenlääkäri Leena Pasasesta.

 

Martti Kiika: "Klubimme piiristä tulleella lahjoituksella hänen lastenkotiinsa on juuri tullut 10kg pesukone lasten pyykkejä varten, joten avustus jatkuu pienimuotoisena ja
on hienoa että Leena edelleen jaksaa."

 

***

Viikkokokous 22.8.2012

 

Tapaaminen uuden vaihto-oppilaamme Julianne Bischoffin kanssa. Paikalla Juliannen suomalaisen perheen isä, rotari Timo ja rotari Jouni klubistamme.

Kuvat otti Irmeli

***

Kauden 2012 - 2013 1. varsinainen viikkokokous ravintola MOMSin terassilla

 

Kuvassa Presidentti Kalle, Past President Markus ja selin Kivimäen Matti. Kuvan otti Irmeli.

Kesä 2012

Viikkokokous 14.8.2012

 

Kuvassa Kalle ja Markus. Kuvan otti Irmeli ja paikkana oli jälleen MOMSin aurinkoinen terassi