Kausi 2014-2015 - Presidentti Jouni Jokelainen

Kuvat Markus L
Kuvanveistäjä Riku Riippa ja rotari Hanno Ruutu

Galleria Duetto ja taiteilija Riku Riipan avajaisten kenraaliharjpoitus 3.2.2015

Kiitos Hanno Ruudulle ja puolisolleen Marialle, jotka junailivat tilaisuuden. Kiitos galleristi Pirkko Vepsäläiselle, että saimme tutustua näyttelyyn ennakkoo ja onnittelumme taiteilija Riku Riipalle hienosta näyttelystä. Paiysi, että saimme tutustua näyttelyyn, saimme pikaopastuksen grafiikan salaperäiseen ja kiehtovaan maailmaan!

Lainaus galleria Dueton sivuilta:

 

"Taide ei tosin ole elämän leipä, mutta elämän viini se on"
(Jean Paul)Kauniissa yli sata vuotta vanhassa uusrenessanssitalossa ydinkeskustassa sijaitseva Galleria Duetto on perustettu 1983. Galleria on erikoistunut grafiikkaan, mutta myös veistoksia ja maalauksia esitetään.Alakerrassa on laaja ja korkealuokkainen grafiikan myyntikokoelma. Kehystyspalvelu (Frimodig-kehys).

Galleristi Pirkko Vepsäläisen galleria sijaitsee Kalevankadulla Helsingissä.

galleria.duetto@elisanet.fi
www.galleriat.net/duetto
ti-pe 11-17, la-su 12-16

***

Kannabiksesta muuntokamaan

Valtionsyyttäjä Leena Metsäpellon vastuualueena syyttäjälaitoksessa on syyttäjien ohjaus ja koulutus asioissa, jotka liittyvät järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Kuulimme häneltä 24.2.2015 mukaansatempaavan esityksen tämänpäivän huumetilanteesta Suomessa. Teeman kiinnostavuutta osoitti, että vieraita oli paikalla kolme.

Teema on tuttu klubin aikaisempien projektien myötä, mutta näkökulma asiaan oli monelle paikallaolijalle uusi. Kuulimme miten viranomaiset käyvät jatkuvaa kilpajuoksua uusia, vaarallisia muuntohuumeita keksivien huumekauppiaiden kanssa. 

Valtionsyyttäjä Metsäpelto kertoi myös miksi tarkkoja vertailuja on vaikeaa tehdä eri maiden välillä. Jo EU:n alueella teonkuvaukset eri maiden lainsäädännöissä vaihtelevat niin paljon, että sama teko eri maissa tilastoituu eri tavalla. Kuulimme kuitenkin pienen vertailun Pohjoismaiden väliltä, jotka ovat jotenkin vertailukelpoisia.

***

Rauma Marine Constructions

Kari Airaksinen kertoi 10.2. telakkateollisuuden uusista tuulista Varsinais-Suomessa. Esitelmässä kerrottiin aluksi, miten tähän oli päädytty, miksi korealaiset eivät saaneet telakoitaan kannattamaan.

Sen jälkeen hahmotettiin kaksi syntynyttä ratkaisua ja kerrottiin, miten Turussa ja Raumalla oli päädytty erilaisiin tuloksiin. Molemmilla telakoilla, sekä Turussa että Raumalla, on nyt valoisampi tulevaisuus varsinais-suomalaisen teollisuuden vetureina.

Rauman RMC ratkaisu ratkaisu on kaiken kaikkiaan hyvin moderni ja asiakaslähtöinen. Ratkaisu perustuu vahvaan kumppanuuteen ja alihankintaan, joka on uutta laivanrakennusteollisuudessa. RMC pystyy kilpailemaan menestyksellisesti hyvin erilaisista laivatilauksista.

***

Klubihalitus työskentelee

***

Rotarikirkko 156.12.2014
Kiitoksemme kirkkoherra Ulrik Sandellille

Itsenäisyyspäivänä 2014

Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille

***

Martin automatkoja: Skotlanti

 

Martti Kiikka kertoi 2.12. sanoin ja kuvin ralleistaan Skotlannissa. Jylhien maisemien lisäksi perehdyimme autokatsastuksen ongelmatiikkaan, kun museoralleissa käytettävän auton tulee läpäistä neljä (4) eri katsastusta.

***

Kuvernöörin vierailu 28.10.

Piirikuvernööri Birger Stjernberg kävi tuomassa klubiimme RI:n presidentin Gary C.K. Huang'in terveiset. Hyväntekeväisyys siinä mittakaavassa kuin Rotary sitä tekee, vaatii vankan jäsenpohjan. Nyt meitä on 1,2 miljoonaa. Presidentti Huang'in tavoite on 100 000 rotaria lisää vuoden aikana!

Virinneessä keskustelussa puhuttiin mm. Rotaryn eroista eri maissa ja siitä, että liikkeemme kasvupotentiaali on entisessä Itä-Euroopassa sekä Aasiassa. Keskusteltiin myös siitä, että Suomessa Rotary on lähellä alkuperäistä ideaa, eri ammattien asiantuntijoiden ja johtajien yhdistys, kun joissakin maissa painotutaan nykään vain johtajiin.

***

 

Kauniainen - Grankulla Rotary Club sai hienon kiertopalkinnon, jonka tuleva presidentti Timo Kropsu otti vastaan

 

Viime lauantaina 25.10.2014 pidetyn Piirikokouksen yhteydessä IPDG Torstila jakoi joukon palkintoja / tunnustuksia klubeille.

Kauniainen - Grankulla Rotary Club sai hienon kiertopalkinnon, jonka tuleva presidentti Timo Kropsu otti vastaan.


Kyseessä on PDG Lars Nystén ( Maneesi-Manegen Rk, DG vuonna 2000-2001) lahjoittama palkinto, jonka jakamisesta päätetään hänen kanssaan yhdessä, yleensä IPDG:n aloitteesta. Palkinto myönnetään klubipresidentille, jonka klubi ansaitsee sen aiheella "Rotaryn tunnetuksi tekeminen".

Torstilan perusteluita: Ansiot olivat: presidentin osalta aktiivinen osallistuminen viestintäkomitean  työhön monellakin eri sektorilla, mutta erityisesti piirin kotisivujen uusimisessa, niiden viilaamisessa, sisäänajossa ja kouluttamisessa sekä ajantasaisten tapahtumien raportoinnissa mm. Lastensairaalan tukisäätiön kansalaiskeräyksen ja monen muun tapahtuman osalta. En malttanut myöskään olla laskematta ansioksi Kauniaisten klubin ensimmäistä naispresidenttiyttä ja kuinka klubi past presidentin kaudella 2013-2014 nousi kärkiklubien joukkoon.

PDG Nystén kertoi tilaisuudessa olevansa kovin mielissään siitä, että se meni juuri "ruotsinkieliseen" klubiin, joka on hänen sydäntään lähellä!

***

Klubin golfkisatulokset

 

Helle verotti 5.8.2014 pidetyn golfkisan osanottajamäärää. Useat mahdollisista osallistujista sanoivat helteen syyksi kisan jättämiseen väliin tänä vuonna. Silti kisa toteutettiin kävellen ja osallistujat nauttivat mukavasta golfkierroksesta. Liitteenä kännykällä otettu kuva palkintojenjakotiaisuudesta.

Tässä tulevat klubimme golf-suurtapahtuman tulokset.

1. Picke Grönlund                   16 + 12   28 p.
2. Jouni Jokelainen                 14 +  9    23 p. (alempi HCP)
3. Juha Arola                         11 + 12   23 p.

Naisetn sarja:

1. Renja Grönlund                   13 + 11    24 p.

Terveisin ja  hyvää alkanutta Rotary-kautta.


Picke

***