Kausi 2011 - 2012 - Presidentti Tom Linden

Kaunialan Sotainvalideja päättämässä yhteistä grillaustilaisuutta
Sotainvalidien keski-ikä alkaa lähennellä 90 vuotta

Kauniainen-Grankulla Rotary Club kiittää K-supermarkettia ja Pekka Ihoa Kaunialapäivän onnistumisesta. Alla Harri Mannilan viesti Pekka Iholle.

 

***

Hei,
 
Kaunialan sotainvalidit kiittävät lämpimästi tuestasi Kauniaisten Rotarien järjestämään grillaustilaisuuteen. Itsekin keskustelin muutaman potilaan kanssa, joista toinen oli 101 ja puolivuotias, ja aivan terävänä edelleenkin. Toinen oli 92-vuotias, samoin yllättävän terävänä. Jälkimmäinen kertoi tarinan haavoittumisestaan vuonna 1944. Sirpaleet molemmin puolin selkärankaa ovat kulkeneet hänen mukanaan tähän asti. Leikata ei voida riskin vuoksi. Hermoradat kulkevat niin lähellä näitä paikkoja. Silti uskomattoman elämänmyönteinen ihminen.
 
Näitä sotainvalideja on Suomessa jäljellä noin 6 000 kokonaisuudessaan ja poistuma vuosittain on melkoinen. Mutta kuten tuo vanhin sanoi minulle juuri käytyään lääkärissä, että lääkäri oli hänelle sanonut, että kyllä vielä ensi kesänä hän on mukana grillijuhlissa!
 
Kauniainen-Grankulla Rotary Club kiittää lämpimästi myös tuestasi!
 
Muutaman vuoden vielä luotamme apuusi ja tukeesi näissä tilaisuuksissa!
 
Mukavaa kesää Sinulle ja joukoillesi kaupassa!
 
Terveisin,
 
Harri Mannila
Kauniainen-Grankulla Rotary Club
 

Kaunialan grilli-ilta päättyi Kauniainen- Grankulla Rotary Clubin presidentin Tom Lindenin luovutettua vitjansa seuaraajalleen Kalle Pyöräniemelle.

Harri ja clubi kiittävät kaikkia tilaisuuteen osallistuneita rotareita ja heidän puolisoitaan ja toivottavat hyvää ja virkistävää kesää kaikille!

Näpäyttämällä kuvaa,saat siitä suurennoksen

 

Hajatelmia Afrikasta  keväällä 2012/MK

 

On se vaan kumma että isossa maanosassa on timantteja, kultaa, öljyä ja työvoimaa ja sitten kuitenkin kansa elää suurimmalta osaltaan köyhyydessä ja kurjuudessa huonosti koulutettuna kaikkine tauteineen ja jopa nälkään kuollen.

Historia pitäis tietysti tuntea paremmin ja paikalliset uskonnot , heimokulttuurit uskomukset ja ennakkoluulot, jotta osais arvioida, mutta tässä joitakin hajatelmia n. kuukauden mittaiselta reissulta ja sitä edeltäneiltä kahdelta safariralli reissulta.

Lue Martti Kiikan mietteitä lisää TÄSTÄ klikkaamalla

 

***

Petri Kosonen piti 10.4. esitemän aiheesta Maavoimat pois Afganistanista. Kuulimme mielenkiintoisen esitelmän Afganistanin tilanteesta ja ennen kaikkea mahdollisuuksista. Pitkäjänteisellä työllä on mahdollista, että ihmiset pääsevät tekemään taas työtä rauhassa.

***

Kiertokäynnillä tutustuimme eduskunnan arkkitehtuuriin
Valtiosali kiinosti arkkitehtuurin ammattilaistakin
Istuntosali on vaikuttava, mutta keskustelun pääpaino oli työskentelyprosessissa
Sivistysvaliokunnan "PISA-matkaopas"

Rotary viikkokokous 27.3. Eduskunnassa Raija Vahasalon vieraana

Kansanedustaja Vahasalo tarjosi klubille erinomaisen leikkauksen sekä talon historiasta, arkkitehtuurista että ennen kaikkea prosessista. Ymmärrämme paremmin, miten lainsäädäntötyö tapahtuu ja mihin eduskunnalla on mahdollisuus vaikuttaa.

Kansanedustaja Vahasalo kertoi johtamansa sivistysvaliokunnan työstä. Lainsäädännön osalta kuultiin sekä merkittävästä yliopistolainsäädännön uudistamisprosessista että kansainvälisestä mielenkiinnosta suomalaiseen perusopetukseen. 

 

***

Klubin Vuosijuhla villa Vallmogårdissa 10.3.

Jälleen se aika vuodesta, kun on aika pukeutua smokkiin ja syödä, juoda ja tanssia hyvässä seurassa. Se, että samalla keräämme rahaa hyväntekeväisyyteen ei ole huono juttu. Kaikkien klubilaisten kiitokset järjestelyistä Irmelille. Ensivuonna tapaamme jälleen.

Alkumatkasta, kuumana päivänä
Eckerön postitalon kahvio
Renkaanpaikkausta Grislehamnissa
Tavoitteessa Uppsalassa

Pyörällä Uppsalaan oli viikkokouksen esitelmäaiheena 11.1.2012.

Veli Kalle kertoi matkanteosta ja ruokapaikoista reitillä Kauniainen - Uppsala. Matkaa kertyi 455km kahdeksana ajopäivänä. Varusteita oli mukana vajaat 15kg.

***

Kapituli hallintoviranomaisena 28.2.

Helsingin Rotaryklubista paikkaamassa ollut lakimiesasessori Ritva Saario piti esitelmän Tuomiokapitulista piispan tukena ja hallintoviranomaisena. Asessori Saarion oli alunperin tarkoitus tulla vain kuuntelemaan päivän esitelmän pitäjää, joka sääesteiden takia jäi saapumatta paikalle.

Ammattilainen kykenee pitämään mielenkiintoisen esitelmän lyhyelläkin varoitusajalla. Kuulimme muokattuna pääosan Saarion omasta Helsingin Rotaryklubissa pidetystä egoesitelmästä.